Beetje Schots

De laatste week van Augustus ben ik met mijn twee dochters naar Schotland geweest voor een klein weekje vakantie, nee Loki, je mag echt niet mee.
IMG_5684
We hadden een B&B in Edinburgh, de bus stopte praktisch voor de deur en de rit naar het centrum duurde nog geen 5 minuten, ideaal! Over de stad zelf later meer in een andere blog.
IMG_0319
Voor vertrek had ik op de website van Arnoud Cosman gezien dat er een quiltwinkel zat, en uiteraard zijn we er even gaan kijken.
IMG_5794
We waren er een half uur voor sluitingstijd, het was een kleine winkel met leuke stoffen, binnenkomend zag je links dit:
IMG_7045
en rechts dat:
IMG_7044
groter is de winkel niet, hierachter was de workshopruimte. Hier zaten twee dames te naaien, druk bezig met hun blokken voor de blok van de maand.
IMG_7040
IMG_7041
Ik heb alleen gekeken naar stoffen die je hier in NL niet kan kopen, tenminste, niet voor zover ik het weet.
IMG_5793
Ik scoorde een rol Fabulous Forties (40 stroken van 2,5″) en een pakje Charming Squares van de beeldige stoffenserie Enchanted Forest van Lewis & Irene
IMG_5802en een FQ van dezelfde serie die niet in de rol zat met schattige muisjes.
IMG_5800
De verkoopster wees ons op nog een quiltwinkel in Edinburgh, deze verkocht meer moderne stoffen, zei ze, en dus deden we op onze een na laatste dag deze quiltwinkel aan aan de andere kant van het centrum, myBearpaw
IMG_5841
In dit winkeltje was zoveel te zien, en de medewerkster was heel erg aardig;
IMG_5839
Hier kocht ik een bundel FQ’s Kona basics die eventueel bij de andere stoffen gebruikt kon worden, en een hele mooie felle klos Aurifill.
IMG_5843
IMG_5844als je de winkel binnenloopt zie je van links naar rechts kijkend het volgende
IMG_5825
IMG_5826
IMG_5823
jahaa, de wolletjes waren in trek bij de dames
IMG_5827
IMG_5821
IMG_5828
In de grote workshopruimte hingen veel quilts, hier mocht ik ook overal gewoon foto’s van maken om op mijn blog te zetten;  gericht op de rechter muur begon ik te fotograferen, dan naar achteren en dan naar links en naar voren, maar bij de eerste foto kijk je vanuit de workshopruimte de winkel in:
IMG_5836
IMG_5835
IMG_5834
IMG_5833
achterin is een spiegelwand, geweldig om een donkere wand licht te maken en een kleine ruimte groter te laten lijken. Ik trapte er in ieder geval in hoor. 
IMG_5829
Op de foto hieronder vind ik de ster zo leuk, het is weer eens wat anders (spannender) dan hem helemaal te maken en pontificaal in het midden te plaatsen.
IMG_5832
IMG_5831
dit is in de hoek, en dan gaan we naar links richting de ingang van de workshopruimte
IMG_5830
IMG_5837
leuk detail
IMG_5838
Nou, en dat was het dan. Het adres van dit winkeltje heb ik doorgegeven aan Arnoud zodat hij het in zijn website aan de lijst kan toevoegen. In het volgende blogje zal ik laten zien wat ik aan het maken ben van de toen gekochte stofjes.

7 gedachten over “Beetje Schots

 1. Truus

  Leuk om nog een 2e quiltwinkel te zien en stofjes te kunnen vinden. Dat muizestof is enig.
  Je dochters nog een bolletje wol gekocht?
  Veel plezier met de gekochte lappen.
  groetjes,Truus uit Drenthe

  1. Shirley

   Ja er gingen een paar bolletjes mee naar huis, Suzanne is een grote sprei aan het haken en daar komen deze mooi bij.

 2. Marjolein

  Dank je wel Shirley, voor je leuke verslagje en alle foto’s.
  Heb weer het nodige opgestoken door het kijken naar de verschillende quilts op de foto’s.

 3. Hermie

  wat een leuk reisverslag en wat hingen er veel quilts in de winkel. Op de foto voor de spiegel zie ik een kruk. toch nog veel last van je voet dus, maar heb je de kruk nu rechts? en het fototoestel links? of komt dat door de spiegel? Ik ben benieuwd wat je van de stofjes gaat maken.

 4. wilma oud

  Wat twee leuke winkels. Wat hebben ze er veel en heerlijk om er rond te struinen denk ik. Maar bijzonder leuk dat je met je 2 dochters deze trip hebt gemaakt. Jullie zullen wel plezier hebben gehad. Lieve groet Wilma

Reacties zijn gesloten.