alles okay

Ik was bijna gelijk aan de beurt bij de internist en grijnzend schudde hij me de hand. "Alles ziet er prima uit en ik kan op de scan niks vinden dat op lymfomen zou wijzen, helemaal schoon. Ook de labuitslagen zijn prima in orde. Ik kan nu al haast met 100% zekerheid zeggen dat de chemo’s alles hebben vernietigd en dat je helemaal genezen bent, alleen officieel mag ik dit pas zeggen na een aantal jaren."  Grijns grijns!

Het enige wat hem zorgen baarde was mijn overgewicht, "daar moet je wat aan doen anders loop je over 25 jaar met gewrichtsklachten in knieën en voeten, en dan is het te laat om er wat aan te doen." Mijn verklaring dat afvallen angstige gedachten bij mij opriep waardoor ik helemaal in de stress schoot kon hij wel snappen, "maar nu dat alles echt goed is, hoef je je daar geen zorgen meer om te maken en staat niets je in de weg om er tegen aan te gaan."

Ik wilde bij thuiskomst het gelijk op mijn weblog zetten, maar eerst natuurlijk Perry en mijn ouders gebeld met het goede nieuws, en toen de werkster die er gelijk aan kwam, want het was haar poetsochtend bij mij. Dus toen ze aan het werk was, zette ik de computer aan, maar toen bleek de stofzuiger het niet te doen. We hebben een centraal stofzuigsysteem en het gebeurt wel eens dat ik hem beneden aan moet zetten, dus ik naar beneden maar daar gaf hij ook geen enkel teken van leven. Ik controleerde of de stekker er in zat, en toen voelde ik letterlijk nattigheid bij de stofzuigketel. Water komt van boven, dus keek ik omhoog, en ja, daar waar de buizen van de HR ketel uit de vloer komen zag het nat. Een lekkage aan de ketel wat kortsluiting had veroorzaakt? Ik wist het niet zeker, maar wat ik wel zeker wist was dat er stofzuigers gekocht moesten worden. Ja meervoud, want ik ga echt niet trap op trap af sjouwen met die krengen.

"Ben zo terug", riep ik naar Sandra en 20 minuten later stond ik alweer thuis met 2 mooie Miele stofzuigers, parket&co 2000; bij Expert keken ze er niet eens van op toen ik er om 2 vroeg, ze kennen me al langer en weten wanneer ik het serieus meen. Ik kreeg er nog 2 pakken stofzuigzakken bij, ze hielpen met de dozen in de auto zetten en weg was ik. Eentje staat nu boven en eentje blijft beneden, ze zuigen geweldig, ik trok er het zware kleed mee omhoog :-). Omdat Sandra in tijdnood zat heb ik de benedenboel gezogen.

En ja, ik heb de berging gedeeltelijk leeg gemaakt, het zeil weggetrokken onder de ketel en de vloer staat daar dus blank, het is nat onder aan een overstortpijpje.  Gelijk de monteur gebeld en die diagnostiseerde het geval als "verstopte riolering" en "morgen vroeg komt er een monteur als dit schikt." tuurlik schikt het maar ik wilde wel weten hoe vroeg "vroeg" was. "Tussen 8 en 12." Laat maar komen, ik maak vandaag de hele berging nog leeg, het zeil moet er toch uit om rotten te voorkomen.

Dus ipv zalig te genieten van de goede afloop van de CT-scan heb ik me uit de naad gewerkt thuis.

0 gedachten over “alles okay

 1. Dita

  Proficiat! En nu gewoon genieten. Ik weet het, makkelijker gezegd dan gedaan. Maar we leren het wel

 2. Miet

  Joepiedepoepie wat een fantastisch nieuws !!!! ik kan me best voorstellen dat je nu loopt te glimlachen net als op je fotootje links boven . :o)

  Miet

 3. Marie-Thérèse

  En nu ook nog van mij: Wat een opluchting, heerlijk :o))
  Marie-Thérèse

 4. Irene

  Fantastisch nieuws. Gefeliciteerd!!!!!!!!!!!!
  Overigens wordt je van huiswerk lelijk, NIET DOEN DUS.
  Met lapjes spelen is ook beweging en je kunt niet tegelijker tijd eten, dus goed voor je lijn. Oud Chinees proverb : Hoe meer lapjes, hoe meer slank”””yan lin Yo.

 5. Anita

  Gefeliciteerd , wat een rust zal dit voor jullie allen geven. Heerlijk.
  Succes verder met de waterperikelen.
  Groetjes Anita

 6. Femke

  Hai Shirley, wat een heerlijk bericht voor je, geeft weer rust toch? Geniet ervan, Femke