afdansen

Het lijnen valt me vandaag zwaar, ik snak naar chocolade en koek maar heb me wel in kunnen houden (we hebben het ook niet in huis) en zal blij zijn als ik in bed lig, ik ben er een beetje humeurig van vandaag. Ik drink maar een extra glas water en neem nog wat fruit.

Gisteravond mocht Tim afdansen voor brons (stijldansen), en om iets na 5en kwam bij mij de stress opsteken; Tim had een oude verwassen beige kleurige broek aan met allemaal opgestikte zakken, lussen op de meest vreemde plekken en slijtplekken aan de onderkant van de pijpen. "Ga je je nog wel even verkleden, Tim," zei ik, terwijl ik nog even rustig de aflevering van ‘House’ wilde afkijken die ik had opgenomen. "Ik heb me al omgekleed, ik ga hierin afdansen, we mogen geen spijkerbroeken dragen," zei hij en niets verried dat hij een grapje maakte. "Dat kan je toch niet maken jongen, dit ziet er niet uit! Had je hier niet eerder aan kunnen denken?", en mijn hersens begonnen op volle toeren te draaien, welke winkel zou nou nog open zijn? Verdorie toch, alles was al dicht. Had ik er maar eerder aan gedacht, maar op de brief stond toch nette vrijetijdskleren?  Dus dook ik zijn kast in en viste er een grijze jeans uit, haast nog niet gedragen en echt netjes. "Hier, trek deze dan maar aan." Gelukkig paste het en met een redelijk nette Tshirt erop en zijn dansschoenen met gladde zool er onder aan was ik ook weer gerustgesteld. Perry snapte deze commotie niet,: "hij komt er vanzelf wel achter." zei hij.

Het afdansen ging goed (brons, zilver, 2 paar goud en 1 paar goud+), en was leuk om te zien; je zag kinderen/jong volwassenen die een geweldig gevoel van ritme en flair en show hadden, maar ook de harkige types die met stijve ledematen apatisch voor zich uit kijkend de verplichte pasjes ‘liepen’ en dan had je ook de jongens en meisjes die nog steeds niet in de gaten hadden dat de muziek die gedraaid werd de maat aangaf van de dans die ze moesten doen. Het leek wel of ze naar andere muziek luisterden tijdens het dansen, met wisselend ritme. Maar die kinderen hadden bijna allemaal wel lol in het dansen, en daar gaat het ook om, zolang hun partner in dezelfde aritmische wereld leefde was er niks mis mee. Tim keek heel serieus, mijdde elk oogcontact met zijn meisje (die het geweldig goed deed) en miste geen pas. Hopelijk krijgt hij over een tijd meer zelfvertrouwen, hoeft hij niet meer constant de maat in zijn hoofd te tellen en durft hij meer ‘swing’ in zijn bewegingen te brengen. Hij gaat na de zomervakantie door voor zilver, hij vindt het er vet-cool uit zien als je heel goed kan dansen.

In de pauze’s mochten de kinderen met hun ouders de vloer op om te dansen, en zo heb ik 1 rondje gequickstept met Tim, het ging goed ook al mompelde hij binnensmonds: "Je leidt mama, stop daar eens mee."  ☺ Ik had al bij het begin gezegd dat ik maar 1 rondje wilde dansen om de schade te beperken ("Dit krijg ik dus maandag op school te horen, dat ik met mijn moeder heb gedanst") en toen het rondje gedaan was, wenkte ik Perry naar me toe en dansten we het liedje af; het was heerlijk om weer een quickstep te doen. Het zweet stond na afloop wel op mijn rug, ’t was er heel warm en we hadden allebei verkeerde schoenen aan om te dansen, van die lekkere stroeve.

In de 2e pauze lieten 4 paar wedstrijddansers zien hoe het ook kon, jarenlange ervaring en oogverblindende jurken en sjieke pakken maakten dat het een lust voor het oog was (vet-cool dus), en ze kregen bij ingewikkelde passen applaus van de kids. In pauze 3 werd er gejumpt, de lichten werden gedimd en een jumpstyle-muziek werd hard aangezet; geweldig om te zien ook, een 6 jarig manneke dat naast ons zat schoot de vloer op om met zijn grote broer mee te jumpen en hij deed het heel goed.

Voor wie het wilt leren klik hier het is een kalorieverbrander eerste klas! En voor denkt dat alleen haar kind een zooitje van hun slaapkamer maakt, kijk hier nou ja, het kan erger.

Om 10 uur zijn we naar huis gegaan, toen Tim’s afdanswerk er op zat, jammer dat we de diploma uitreiking moesten missen, maar Suzanne zat alleen thuis. Tim kwam 1½ uur later thuis met diploma, 4 achten en 2 keer een zeveneneenhalf. Knap hoor. Voor volgend jaar afdansen weet hij nu al dat hij andere kleren gaat aantrekken; ongeveer de helft van de jongens waren in nette broeken en een overhemd of nette shirt.

0 gedachten over “afdansen