Met het knippen van de maskerstoffen was ik net iets te enthousiast, ik maakte ze in drie maten en naaide ze achter mekaar
Jon nam weer plaats onder zijn hoogtezon
Loki lag onder het bureau op een doos ontdekte ik later toen ik wat opraapte en ze wakker werd en de kamer uitliep nog voordat ik een foto van haar kon maken
En na drie middagen had ik 41 mondmaskers af, een paar voor mijn man en mij, en de rest voor mijn kinderen en aanhang
Het doorvoeren en vastknopen van de 30 cm lange bandjes ( uitgerekte stroken van t-shirts) koste me nog een halve dag, ipv de uiteinden samen te knopen of door een stoppertje te halen, knoopte ik elke uiteinde over de andere uiteinde, zodat de lus op gewenste lengte kan worden geschoven, deze knoop heet schuifknoop of in het Engels a sliding knot. Klik hier om te zien hoe je die kan maken. Op de foto hieronder heb ik het rechtse knoopje nog niet strak getrokken, zodat je kan zien hoe ze lopen, de bedoeling is dat de uiteinde van het linker knoopje naar links uitsteekt, en van de rechter naar rechts. Voor armbandjes wordt deze schuifknoop ook gebruikt, maar dan meestal met meer slagen om het deel waarover het moet schuiven. De enkele slag die ik gebruik werkt prima en blijft ook goed zitten.
Tijd voor een soep die staat, een erwtensoep die de dag tevoren was gemaakt in de crockpot. Ik heb het deze keer met ribbetjes er in gemaakt, normaal gebruik ik sucadelapjes, maar die waren op bij de slager. Vlees goed aangebraden, op 350 gr spliterwten gelegd, de groenten van twee erwtensoeppakketten van de Plus fijngesneden op een halve knolselderie na, en dan nog 1,2 li heet water er bij gedaan. De pan zat behoorlijk vol, dit was na 6 uur sudderen
het vlees viel al van de botten af, dus haalde ik het er uit, verwijderde botten en stukken kraakbeen, en ging het uitgeklaard getrokken vlees weer in de pan, en zo zag het er uit na nog vier uur sudderen.
daarna afkoelen en de koelkast in. Een dag later schepte ik er een flinke portie uit voor mijn zwager, en gingen vier porties de diepvries in, en de rest
smikkelden wij lekker op, uiteraard met een een stukje klein gesneden rookworst. Zalig!
Ondanks dat de soep tien uur heeft gesudderd op low zijn de plakjes wortel nog heel, de spliterwten waren wel opgelost in de soep. Voor herhaling vatbaar, ik maakte deze voorheen altijd met de hogedrukpan, maar als ik het kan helpen gaat het voortaan in de slowcooker.
Dat was een zeer productief dagje!!!
Gezellige binnen dag!
groetjes, Truus uit Drenthe
Dat is echt een productie. Mooie mondkapjes.
De erwtensoep ziet er heerlijk uit. Erwtensoep maken in de slowcooker is echt een aanrader. Eigenlijk wordt de erwtensoep zo gemaakt zoals het vroeger werd gemaakt: langzaam.
Nu heb ik opeens ook wel zin in erwtensoep! Maar noch een crockpot noch een erwtensoeppakket voorhanden… Nou ja, heb nog een portie tomatensoep in de koelkast.
Je recept klinkt heerlijk!
Héél bezig bijtje! ??