Zondag QW

Ik had enkele quiltdingen bij me om aan te werken, 

*de bowtie wilde ik afmaken, 

*de ondergrondblokken voor de Dresden plates (DPtjes) wilde ik op maat snijden en de DPtjes wilde ik op de vlieseline gestikt hebben, en op de ondergrondstof getekend, 

*de laatste hexagonenrand voor de antieke quilt wilde ik afmaken, 

en voor het geval ik me nog mocht vervelen, 

*had ik nog mini mandjes bij me om te appliqueren. 

Het liep duidelijk niet zoals ik me had voorgesteld; de achtergrondblokken voor de DPtjes werden na wat brainstormen met Merel four-patches waarvoor ik van huis mooie  roze en groene satijnachtige stof had meegenomen, met hele mooie ingeweven print. Eerst lekker aan het snijden gegaan, op de diepvrieskist, ideale werkhoogte! En toen setjes van 2 stikken. Helaas lapjes from hell, er zat een alleen bij van opzij invallend lichtval opvallend verschil in de voorkant en achterkant, en dan pas zag je ook een verschil in of je het lapje aan de scheringkant of inslagkant aan het andere lapje had gestikt. En dat ik hier niet op had gelet, ontdekte ik pas nadat ik alle 54 setjes van 2 blokjes aan elkaar had gestikt! De akelige lapjes gingen in de tas, en bij Ingrid snel een andere stof gekocht, helemaal anders dan de voorganger


De bow-tie borderblokjes uitleggen eerder die middag was ook al niet goed gegaan, want vele van de gebruikte stofjes waren van dat glimmende glibberige stof met ingeweven patroon, die al rafelden als je er alleen maar naar wees, dus zal ik eerst de naden moeten vastplakken met smalle strookjes vlieseline voordat ik ze verder kan verwerken.


Gelukkig had ik de hexagonen nog, waar ik buiten lekker mee aan de slag kon gaan, en toen het donker werd heb ik me binnen nog op een mandje gestort.


Tegen 12 uur sliepen we, maar deze nacht ging het bij mij niet van harte, ik voelde kriebels, hoorde de kerkklok ook elk uur slaan, en zelfs elk kwartier 1, 2 of 3 keer, ook meneer de haan deed zijn best vanaf een uur of half 6, en ik was niet de enige die toen al wakker was. Tot kwart over 7 hield ik het uit, en dook toen onder de striemende stralen van de douches in de wasstraat. De ene douchekop (die vastzaten aan de muren als bij het zwembad) gaf een nevel, fijn om je even nat mee te maken om in de soppen, de volgende gaf een kledderstraal, goed om je haren uit te spoelen, en weer een andere blies je bijna naar de andere kant van de wasstraat als je je niet schrap zette. Om het sop van tussen de benen te krijgen was een heel ander verhaal, hiervoor moest je toch wel lenig zijn, een douchekop vanuit de vloer water omhoog spuiten zou een uitkomst zijn.
Toen ik me aankleedde en mijn bed even open legde, ontdekte ik een kevertje die onder mijn hoofdkussen zat, dat had ik dus gevoeld vannacht!

We moesten voor een ander een speldenkussentje maken, en inpakken, en vanmorgen stonden deze in de eetzaal op een tafeltje uitgestald, allen voorzien van een lootje. Eerder hadden we allemaal al een lootje van Katrien gekregen, en we moesten even checken of ons nummertje niet ons eigen pakje was, en na het ontbijt was het uitdelen en uitpakken geblazen, zo leuk! Zoveel unieke exemplaren, wat een variatie aan kussentjes!


Ik kreeg er eentje gemaakt door Berna,  het pakpapier eraf halend ontdekte ik eerst een prachtig doosje, en daarin zat een kaart, een zak muntendrop (zalig!), het patroon van haar ontworpen kussentje die ook in Quilt&zo had gestaan, en het speldenkussentje, van mooie linnen, met kruissteekjes versiert, met een vakje voor een schaartje, en omdat het gevuld was met naar kaneel ruikende rijstekorrels kreeg ik acuut zin in appeltaart, en dat na een zalig ontbijt van verse harde witte broodjes en chocoladebroodjes.
Helemaal fris en fruitig begon ik aan de laatste dag van het weekend, ik had enkel nog handwerkjes om aan te werken, en ruimde zoveel mogelijk al op, de koffers in de auto enzo. Lekker nog aan een mandje genaaid, wat een schatjes! Jammer dat er zoveel voorbereidend werk aan is, anders had ik er veel meer afgekregen.

Mijn moeder was ook actief, heeft aan de variahexjes gewerkt en 4 afgekregen, je ziet ze hier boven in beeld, boven het speldenkussentje van Berna (en nu dus van mij) en al lekker in gebruik!en haar flanellen quilt zover afgekregen, dat hij gesandwiched kan worden, (dank aan Marleen voor deze 2 foto’s)een hele romantische oud-roze en groene flanel met bloemprintjes en zulks, met het weekendje in Loon op Zand aan begonnen. Voor haar prachtige Australische redwork heb ik de border en binding gesneden, daar kan ze lekker thuis aan verder werken.De loterijblokjes werden gewonnen door Sarah, keukenhulp en DD van Katrien, ze had de lootjes van Yvonne gekregen, net als voorgaande jaren. Als Katrien de top in elkaar zet, dan gaat Lutje hem doorquilten, want Katrien maakt alleen maar tops, nooit affo’s.
Oei.

Gudrun had van haar vriendin Sue Daley -die afgelopen week bij haar logeerde- een tas vol leuke dingen gekregen om te verloten, van papieren malletjes tot patroontjes, zoveel cadeautjes, op 3 dames na had iedereen wat leuks van Sue gewonnen! Merel had kalenders geschonken voor de loterij, en zo leek het net Sinterklaasavond.

Middageten was frites met zalige stoofvlees,
en ijs met chocoladesaus toe, en  wie nog honger had kon tijdens de koffie en daarna aanvallen op het zoet buffet, er was meer over dan goed was voor een mens.Opeens was het 3 uur en reden we huiswaarts, na een vlotte rit was moeder om iets na half 5 thuis, en ik om 6 uur! Terwijl ik een pitstop maakte ruimden man en kinderen de auto uit, alles werd op de juiste plek gezet, wat een bediening!