Klem

Toen ik gistermorgen via de poort naar de oprit wilde lopen om de groencontainer aan de straat te zetten, kreeg ik de deur slechts met veel moeite open; het klimop had blijkbaar een groeispurt doorgemaakt afgelopen week. Omdat het nog lekker koel was heb ik gelijk de koe bij de hoorns gevat en ben gaan snoeien, foto gemaakt na snoeien
18AD808F-8032-4CC9-B003-0BA249C8915B
wat een stof en beestjes kwamen er tussen de takjes en blaadjes vandaan, het begon allemaal te kriebelen bij mij. En al helemaal toen ik het snoeiafval in de groencontainer wilde stoppen, het krioelde er van de maden, ze liepen over de rand heen, ? Voorzichtig om niet in aanraking te komen met die beestjes maar wel snel om de stank niet door te laten dringen kiepte ik de tuinzak leeg in de container, de rillingen liepen over mijn rug, ik vind maden toch zo vreselijk. Toen ik op de helft was van het snoeien stond ik vol in de zon en hield het maar voor gezien, morgen weer een dag, en koeler dan vandaag.
054BC0BD-4741-414F-980D-1A8E0512B4C6
Op Facebook kwam ik een camembert prei quicherecept tegen die me wel lekker leek voor de volgende dag, dinsdag is altijd een “Mwah, doe maar brood of soep” dag, en dan is een puntje quiche ook wel heel lekker. Snel op de fiets naar AH, de camembert is van huismerk, het was een gokje die heel goed uitviel. Ik heb er wel kipgehakt bij gedaan (4 scharrelkipdijfiletjes, zelf gemalen in de foodproccessor) ik moet zeggen, hij is zalig! (Er moest uiteraard wel geproefd worden toen hij wat was afgekoeld)
5A986147-D69D-4E87-A70F-46DB6B1014B0
Zelfs voor iemand die niet van camembert houdt is hij heerlijk, de kaas viel niet alleen mee maar werd zelfs als lekker romig en zacht van smaak bestempeld. Vanwege een gezinslid met walnotenallergie verving ik deze door pecannoten, en ik goot het eimengsel niet als laatste er over, maar roerde er eerst de groenten al door voordat ik het in de vorm schepte. 
5C5F20DC-9984-476D-89B7-00BD1E78C1D1
En daar ging dus de lente-ui, de pecannoten en de plakken camembert over.
A6FEDBF7-691A-45E0-9A0F-05E9C5C82380
DH zag de quiche uit de oven komen en keek verbaasd op, “Ik dacht dat we shoarmabroodjes aten?”,  en hij keek opgelucht toen ik zei dat dat idd het plan was, en dat de quiche voor morgen was.  

Ik maak shoarma van dunne varkensfilet (a la minute) lapjes die ik in fijne reepjes snijd, shoarmakruiden met een beetje olie er op, kwartier laten intrekken en dan op de grillplaat snel bakken. In de wok bak ik de fijngesneden Chinese groenten,  (ja hoe verzin je het) en dit bak ik ook kort, en dan mik ik het vlees met bakvocht erbij, kort doorbakken en klaar. Griekse yoghurt 0% vet met uitgeperst knoflook (1 teentje per 150 ml) en een snufje zout is de saus die erbij komt, lekker pittig en romig van smaak, en mager! Kleine wraps of shoarma broodjes en klaar ben je. Nee, geen foto’s hiervan, ik eet met de handen (niet met mes en vork) en wil mijn mobieltje graag schoon houden. Maar het is wel altijd een grote hit in huis.

2 gedachten over “Klem

  1. Truus

    Dank voor de beide recepten -weer eens wat variatie in makkelijke manieren om lekker en snel te eten.
    Alleen de prei zal vervangen worden door andere groenten
    Vanmorgen al de hele ochtend miezer maar nog steeds droog onder bomen en struiken. …jammer had wel wat harder mogen regenen.
    Succes met het snoeien van de klimop.
    groetjes, Truus uit Drenthe

  2. Ada

    Ziet er heerlijk uit! Wij houden het hier vanavond maar op het restant Asturian Pork, ook lekker.

Reacties zijn gesloten.