Restverwerking

Snel op tafel en super gezond, deze broccoli pasta: ui en knoflook fruiten, kippengehakt er rul in bakken met een halve eetlepel za’atar (Italiaanse kruiden van Jonnie de Boer), broccoli en fijn gesneden selderij 5 minuten meebakken, half flesje kookroom, eetlepel kruidenroomkaas en tomaten in blokjes er door 2minuten mee laten pruttelen, gare pasta en 50 gram geraspte pecorino kaas er door mengen en een minuutje mee pruttelen, basilicum, zout en peper naar smaak en klaar ben je, kwartiertje snijwerk en 15 minuten kookwerk hooguit.  Een schepje geraspte jonge kaas er over en smullen maar.
IMG_8260
koud is deze ook zeer smakelijk!
Van de restjes groenten maakte ik de volgende dag deze heerlijke vega quiche, 
IMG_8269
wil je weten hoe hij gemaakt is lees je lekker door, en anders ga je gewoon naar de tekst onder de volgende foto.
Eerst de ui en een teentje knoflook kort bakken in zonnebloemolie, toen alle groenten prei, broccoli, ui, paprika, bleekselderij er bij en op hoog vuur, de kastanjechampignons  bakte ik apart. Dit alles in een kom gedaan, zout en chilipeper erdoor, ik had nog een restje pecorino kaas, hup erdoor geraspt, en een bolletje buffel mozzarella in stukjes gescheurd. Buffel mozzarella is wel een keer zo duur als de “gewone” mozzarella, maar vele malen smakelijker!
In een andere kom klopte ik een restje (half flesje) kookroom samen met 4 eieren en roerde dit door de groenten. In een ingevette schaal had ik plakjes bladerdeeg gelegd, gaatjes in de bodem geprikt en toen het groentemengsel er in gestort. Nog een klein beetje geraspte jonge kaas er overheen en na een half uur in de oven op 180 graden was hij gaar en zo lekker! De helft bleef over, en dat ging er goed in de volgende dag met de lunch.

Van de dikke stronken van de broccoli over maakte ik gelijkertijd soep; eerst een uitje, knoflookteentje en theelepel kerrie fruiten, kleine stukjes broccoli kort meebaken en dan met groentebouilion 15 minuten zachtjes laten koken, staafmixer erdoor halen en de soepballetjes nog een paar minuten mee laten sudderen.
IMG_8257
Helaas had de buurman zijn oprit die tegen onze schutting aan ligt bespoten met een of ander dodelijk goedje, ik vermoed dat aan de andere kant van de schutting ook de Japanse holpijp groeide, want anders kan ik niet verklaren dat deze scheut (links van de postelein) er zo terminaal uitziet.  Ik heb deze scheut met een rest wortelstok die zowel de tuin bij ons als onder de schutting door in ging er uitgegraven/ uitgetrokken. 
IMG_8257
Winterpostelein kan je heel goed gebruiken in een salade, het is heel gezond; lees hier hoe je deze ook bewust in je tuin kan kweken.
IMG_8257
Bij ons komt hij overal gratis en voor niets op langs de haag en schutting, hij zaait zichzelf namelijk heel makkelijk uit.

Eén gedachte op “Restverwerking

  1. Truus

    Toevallig vanavond ook bijna hetzelfde gegeten.
    Lekker makkelijk en met kipstukjes en broccoli.
    groetjes, Truus uit Drenthe

Reacties zijn gesloten.